RDLAC Garden Room – @Studio_Bark The Garden Room is community project for Royal Docks Learning & Activity Centre in Newham, East London. This project is a charitable evolution of Studio Bark’s hugely successful Bark Live-Build 2015 project @ Warren Lodge, Norfolk. Studio Bark worked on this project because the whole team believes in the importance of community, diversity and education. Studio Bark have delivered a community garden space in RDLAC’s courtyard following a snappy two week live-build, in association with The University of East London. The structure itself is very simple, but incorporates a long pop-up hatch window (powered by reclaimed car-boot pistons), a modular (locally sourced) Douglas Fir skin and a modular green roof. Studio Bark Build Blog Studio Bark Twitter U-Build – @UBuild_UK Studio Bark have been developing their low-impact U-Build system for the past 16 months in association with engineering firm ‘Structure Workshop’ and CNC workshop ‘Cut and Construct’ (@cutandconstruct). U-Build has been designed to change the preconceptions of self-build and will be launched ‘officially’ in 2017 as part of a new Grand Designs series (watch this space). RDLAC Garden room presented the team with an opportunity to test the first full-scale prototype of the modular system. Studio […] Read More
The sculptural acoustic diffuser for the atrium of the Lycee Francais School, Kensington, London was designed by Wayward Architects to reduce noise levels and add a sculptural feature. Cut and Construct worked with our old friends at EJ Ryder to cut, finish and install the 20 metre long structure, to the existing building. Credits : Designed by Wayward Architects, Plywood parts cut by Cut and Construct Ltd, Finishing and installation EJ Ryder Ltd. Read More
The UK’s first level 6 eco home designed and built by Studio Bark  was featured in Grand Designs to high praise last night. The house is a great technical and creative achievement for Wilf and all at Studio Bark. We were very happy to be involved by CNC cutting the Birch Ply Bannister designed by Studio Bark, which in Kevin McClouds own words is ” a lovely balustrade “. Read More
Ramboll designed and built a new covered seating space for Cambridge charity, Papworth Trust, donating their time and expertise to carry out the design and construction. Formed from 15mm thick CNC cut plywood and fixed together with 216 hinges, the canopy spans 5m. Each panel for the canopy was individually decorated on the interior by the clients from the Trust. Read More