RDLAC Garden Room – @Studio_Bark The Garden Room is community project for Royal Docks Learning & Activity Centre in Newham, East London. This project is a charitable evolution of Studio Bark’s hugely successful Bark Live-Build 2015 project @ Warren Lodge, Norfolk. Studio Bark worked on this project because the whole team believes in the importance of community, diversity and education. Studio Bark have delivered a community garden space in RDLAC’s courtyard following a snappy two week live-build, in association with The University of East London. The structure itself is very simple, but incorporates a long pop-up hatch window (powered by reclaimed car-boot pistons), a modular (locally sourced) Douglas Fir skin and a modular green roof. Studio Bark Build Blog Studio Bark Twitter U-Build – @UBuild_UK Studio Bark have been developing their low-impact U-Build system for the past 16 months in association with engineering firm ‘Structure Workshop’ and CNC workshop ‘Cut and Construct’ (@cutandconstruct). U-Build has been designed to change the preconceptions of self-build and will be launched ‘officially’ in 2017 as part of a new Grand Designs series (watch this space). RDLAC Garden room presented the team with an opportunity to test the first full-scale prototype of the modular system. Studio […] Read More
Margin Collective’s charity pavilion is designed to raise awareness and resources for the Save the Children, Syrian child refugee crisis appeal, donations can be made to the appeal here. The parts were CNC cut from Spruce Plywood and then assembled onsite with wedges to secure the parts. Through the support of the RIBA, the winning proposal is on display at RIBA , 66 Portland Place part of the London Architecture Festival, from the 21st of June to the 6th of August 2016  Constructing Communities Exhibition. Read More
Congratulations to Taro Tsuruta Architects on winning the 2015 Brick Award for “Best Refurbishment”! Cut and Construct CNC cut elements of the build including, staircase, kitchen, beds, right down to tables and chairs. This was a huge design task for Tsuruta Architects, which they managed to great effect within a tight deadline. Well done Taro !       Read More
Ramboll designed and built a new covered seating space for Cambridge charity, Papworth Trust, donating their time and expertise to carry out the design and construction. Formed from 15mm thick CNC cut plywood and fixed together with 216 hinges, the canopy spans 5m. Each panel for the canopy was individually decorated on the interior by the clients from the Trust. Read More